Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) заяви в четвъртък, че Северна

...
Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) заяви в четвъртък, че Северна
Коментари Харесай

Южна Корея предупреждава КНДР и Русия да не нарушават резолюциите на ООН


Южнокорейският Съвет за национална сигурност (NSC) съобщи в четвъртък, че Северна Корея и Русия " ще платят цена ", в случай че нарушат резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Съветът също по този начин съобщи, че приема съществено полемиките на двете страни относно военното съдействие, в това число създаването на междуконтинентални балистични ракети (ICBM).

Въпреки че приканва Пхенян и Москва да не търгуват с оръжия, Южна Корея ще работи със Съединените щати, Япония и интернационалната общественост, с цел да се оправи със обстановката, се споделя в изказване на съвета.

" Правителството сподели, че при всевъзможни дейности, които заплашват нашата сигурност от страна на Северна Корея и Русия, нарушаващи резолюциите на Съвета за сигурност на (ООН), ще има цена, която би трябвало да се заплати ", се споделя в известието.

Съобщението идва, след като КНДР организира среща за разискване на срещата на върха между севернокорейския водач Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин.

На южнокорейската среща участваха висши чиновници, в това число външния министър, както и министърът на обединяването, който дава отговор за връзките със Северна Корея.

По-рано министърът на обединяването Ким Йонг Хо също изрази угриженост по отношение на военното съдействие сред Северна Корея и Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР